Com a continuació de la formació duta a terme a Tàrrega pel sr. Bisbe Xavier Novell el passat 14 de octubre de 2015 on ens va encoratjar formar-nos per a esdevenir no tant sols voluntaris de Caritas sinó també evangelitzadors, el dia 1 de febrer es va fer la primera xerrada de formació continuada adreçada als voluntaris de Càritas parroquial de Mollerussa i Miralcamp. La voluntat de les parròquies del Pla d'Urgell, on hi ha Càritas, és de fer unes formacions sobre aquests mateixos temes. Formacions que constaran primer d'unes sessions per separat i alguna de conjunta per concloure els temes treballats.

El sr. Antoni Cid, president de Càritas parroquial de Mollerussa, va ser el ponent que va encetar la primera "xerrada - formació" a Mollerussa basant-se en el comentari del llibre "La dimensión social de la evangelización en Evangelii Gaudium" de Vicente Altaba Gargallo. Aquest autor reflexiona sobre l'exhortació apostòlica del Papa Francesc, "Evangelii gaudium".

Mn. Jordi Orobitg va presentar les jornades i va explicar esquemàticament el seu contingut encoratjant els voluntaris i voluntàries a participar-hi de forma continuada. Tenint present la recent inauguració del Jubileu extraordinari de la misericòrdia es va llegir, a mode de reflexió, la pregària que hi ha al darrera del tríptic que des del bisbat de Solsona se'ns ha enviat. Tot seguit el sr. Antoni Cid va fer un resum del primer apartat d'aquest document "Comprometidos en lo social como Iglesia evangelizadora". Entre altres, va remarcar, seguint al Papa, que és molt important que "som una comunitat de deixebles missioners. Conceptes que no es poden separar ja que no s'entén que un deixeble no sigui missioner ni un missioner que no sigui deixeble. L'evangeli ens fa caritatius, ens ajuda a estimar i ens porta a estar pendents dels nostres germans necessitats per ajudar-los en les seves necessitats sense deixar d'anunciar-los la Bona Nova de l'evangeli.

Es lliurà un exemplar del llibre a cada voluntari/a i es va demanar que a partir de l'explicació rebuda és llegeixi aquest primer apartat intentant respondre individualment les preguntes que s'hi proposen. Es va donar un espai per fer-ho de quinze dies, que serà quan ens tornarem a trobar per posar en comú el que ens ha agradat, els dubtes i com veiem que podem fer realitat les propostes.

(informa: Càritas Parroquial de Mollerussa)