Vida Creixent Bellpuig

El diumenge dia 8 de febrer, a les cinc de la tarda, més de 40 persones de diferents parròquies de l'arxiprestat del Pla d'Urgell pertanyents al moviment de Vida Creixent, es van reunir a Bellpuig per fomentar la convivència i la comunicació entre els diferents grups seguint una programació força interessant.

El punt de trobada fou l'església parroquial de Sant Nicolau de Bari on, després d'unes paraules de benvinguda de Mn. Alfons Busto, la senyora Mª Àngels Capell, guia local, ens va explicar abastament la història del Mausoleu de Ramon Folch de Cardona-Anglesola -qui fou virrei de Sicília (1507) i de Nàpols (1509) nomenat per Ferran el Catòlic-.

El feu construir la seva viuda, Isabel de Requesens, comtessa de Palamós, a Nàpols, seguint l'estil renaixentista italià. Després fou trasllat a Bellpuig on volia ser enterrat Ramon Folch, en ser la localitat on havia nascut. D'aquesta manera, Bellpuig disposa avui d'un monument excepcional i únic a Catalunya, cosa que la guia prou es va cuidar de destacar posant tot l'interès en fer un anàlisi complet dels elements més rellevants de l'obra.

La visita a l'església es va completar amb explicacions de la història del Sant Crist de Bormio i de la Capella del Dolors, decorada amb les pintures murals de Jaume Minguell.

Finalitzat l'acte cultural el grup es traslladà a la rectoria on ens esperava un berenar, curosament preparat, després que tothom es presentés. Abans però, feren les presentacions i una estona de pregària. Hi havia gent de Bellpuig, Castellnou de Seana, Golmés, Mollerussa i Vilanova de Bellpuig, a més de l'arxiprest Mn. Jordi Orobitg, de Mn. Climent Capdevila. També hi eren els responsables diocesans del moviment de Vida Creixent senyors Josep Creus, president, Vicens Quinquilla, secretari, Mn. Miquel Venque, consiliari, i el senyor Jaume Vall, tresorer.

Una vegada trencat el gel -cosa ben normal en aquesta època de l'any- cadascú va poder conversar i manifestar lliurement les seves impressions.

I tal com havíem cantat al final de cada estrofa de l'himne de Vida Creixent, podem resumir la jornada dient que: "… I aquesta alegria ningú no ens la prendrà".

Informen Lluís Sanfeliu i Anton Torrell